Serviciul de facturare online 3facturi.ro îţi oferă o structură de lucru ce te ghidează pas cu pas, de la înregistrarea contului, până la emiterea cu succes a unei facturi. Vei ştii tot timpul unde te afli pe site, ce paşi mai ai de urmat şi niciodată nu pierzi câmpurile pe care le-ai completat. Pentru o utilizare optimă a serviciului nostru, citeşte manualul de utilizare. Pentru orice întrebări sau training online, ne poţi contacta pe mail la suport@3facturi.ro

Înregistrarea unui cont nou

După activarea noului tău cont pe 3facturi.ro, trebuie să completezi câmpurile obligatorii de la secţiunea Contul meu. După ce aceste informaţii sunt salvate şi confirmate vei putea emite prima factură.

Câmpurile obligatorii de pe pagina Contul meu cuprind datele despre firma ta care sunt obligatorii pe facturi. Aceste informaţii vor fi incluse automat pe fiecare nouă factură pe care o emiţi cu 3facturi.ro.

factura online - date identificare firma sau pfa

La completarea Codului de Identificare Fiscală (CIF) şi opţional a Numărului de Înregistrare la Registrul Comerţului, sistemul identifică dacă ai înregistrat un cont pentru o persoană fizică autorizată sau pentru o firmă şi dacă firma este plătitoare sau nu de TVA. Astfel, setările sistemului se vor adapta automat necesităţilor tale.

factura online - platitor/neplatitor tva

În cazul în care firma ta este neplătitoare de TVA dispar toate opţiunile şi câmpurile legate de TVA.

Pentru a personaliza facturile tale, nu uita să încarci sigla. Prin click pe Încarcă sigla se deschide o pagină de căutare la tine în calculator. Deschide folderul care conţine logoul şi selectează fișierul dorit. Se acceptă formatele jpg, jpeg, png şi giff, de o dimensiune maximă de 3 MB. Formatul optim al siglelor este 300px x 120px la o adâncime de culoare de 71px/inch. Poate sună prea tehnic. Nu îţi face griji, sistemul adaptează automat siglele încât să se încadreze în dimensiunile (lăţime x înălţime) optime, prin redimensionare sau adăugare de zone albe.

factura online - logo companie factura online - logo companie

Nu uita să salvezi modificările, înainte de a merge mai departe.

factura online - salveaza datele companiei

Trecem acum la pasul 2, Persoana de contact. Se completează câmpurile obligatorii. Aceste detalii vor apărea şi pe factură, la datele persoanei care a emis factura.

factura online - persoana de contact

Pasul 3, Conturi bancare, este opţional. Aici poţi adăuga conturile firmei tale, completând numele băncii şi IBAN-ul. Aceste informaţii vor fi şi ele afişate pe factură.

factura online - conturi bancare

Pentru a vizualiza datele introduse, mergi la Confirmă. Dacă totul este în regulă şi vrei să salvezi, apasă pe butonul Confirmă. Dacă vrei să modifici ceva, poţi reveni la oricare din paşii anteriori.

factura online - confirma datele companiei

Acum poţi emite prima ta factură cu serviciul gratuit de facturare online, 3facturi.ro!

Emite o factură nouă

Emiterea unei noi facturi se face în 5 paşi simpli. Datele firmei tale au fost deja completate în zona ”Contul meu” şi vor fi automat incluse pe factură.

emite factura - 5 pasi emite factura

Pasul 1: Date identificare factură

Aici poţi alege tipul facturii, fiscală sau proformă. Pentru prima factură emisă cu 3facturi.ro trebuie să completezi manual seria şi numărul facturii. Următoarele facturi emise păstrează seria introdusă anterior şi ia numărul de facturare următor. Seria şi numărul pot fi oricând schimbate manual.

emite factura - date identificare factura

În mod automat data emiterii facturii este data curentă. Ai şi opţiunea de a alege o altă dată prin click pe dată şi selecţia zilei dorite din calendar.

emite factura - data facturii

Ai opţiunea de a selecta „TVA la încasare” şi opţiunea de a genera o chitanţă adiacentă facturii. La fel ca la facturi, numărul şi seria chitanţei se completează manual prima dată, următoarele chitanţe păstrând ultima seria introdusă şi luând numărul de chitanţă următor. Seria şi numărul pot fi oricând schimbate manual.

emite factura - TVA la incasare

3facturi.ro îţi oferă 3 modele de facturi cu design profesionist, cu care îţi poţi impresiona clienţii. Mai mult, poţi alege pentru factură culoarea care se potriveşte cel mai mult cu imaginea firmei tale. Fiecare model de factură este disponibil în 4 culori şi poate fi previzualizat. La emiterea unei facturi noi se păstrează automat modelul şi culoarea selectate anterior. Astfel, vei fi consecvent în designul facturilor emise cu 3facturi.ro.

emite factura - model factura

Pasul 2: Beneficiar

Poţi alege beneficiarul din lista de clienţi deja salvaţi în secţiunea Clienţi. Apoi ai opţiunea de a alege reprezentantul sau să adaugi unul nou. Iconiţa facturii din dreapta îţi arată progresul completării facturii.

emite factura - beneficiarul facturii din lista

Dacă beneficiarul este un client nou, poţi adăuga detaliile acestuia prin click pe Adaugă client nou şi completarea câmpurilor afişate.

emite factura - beneficiar nou

După salvarea clientului se poate alege expeditorul (prin poştă sau prin curier) sau se poate adăuga un reprezentant

emite factura - date privind expeditia

Clientul va fi automat salvat şi în lista ta de clienţi.

emite factura - clienti in lista

Pasul 3: Produse

Completează câmpurile pentru produsele sau serviciile vândute. Poţi adăuga până produse apăsând pe butonul [+]. Poţi schimba ordinea produselor prin click&drag pe săgeţile din stânga tabelului.

emite factura - produse pe factura

La completarea denumirii produsului vei primi propuneri din lista de produse salvate. La alegerea unui produs din listă se completează automat unitatea de măsură şi preţul unitar fără TVA. Cantitatea vândută se completează manual. TVA-ul se calculează automat la suma de 24%. Poţi însă schimba procentul manual. Sistemul calculează automat totalul pentru fiecare produs sau serviciu, precum şi totalul facturat.

emite factura - produse din lista

Atenţie! Produsele adăugate pe factură nu se salvează în lista de produse. Am optat să procedăm astfel pentru a îţi oferi un control mai bun asupra listei de produse.

Pasul 4: Observaţii

Pentru a putea completa factura cu toate datele specifice afacerii tale, am creat secţiunea Observaţii. Aici poţi trece detaliile despre livrare, TVA, termen de plată etc. Poţi adăuga mai multe câmpuri de tipul titlu şi text prin apăsare pe butonul [+]

emite factura - observatii

Pasul 5: Confirmă

Înainte de a printa sau trimite factura clientului prin email poţi previzualiza toate datele de pe factură.

emite factura - confirma factura

După ce confirmi datele, factura este emisă şi salvată în Istoric facturi. Totodată, se deschide o fereastră cu două opţiuni: Printează factura şi Trimite factura pe email.

3facturi.ro-manual

Butonul Printează factura generează o versiune pdf a facturii, ce poate fi salvată sau printată, prin click dreapta oriunde pe pagină.

emite factura - listeaza factura

Opţiunea Trimite factura pe email este activată doar dacă beneficiarul facturii are asociată o adresă de email în secţiunea ”Clienţi”.

emite factura - format pdf emite factura - trimite factura pe email

emite factura - trimite factura pe email

Lista facturilor emise

Istoricul facturilor are 3 funcţii importante: sortare si căutare facturilor, vizualizarea facturilor şi monitorizarea facturilor neplătite.

lista facturi - statistici

Poţi sorta facturile crescător sau descrescător după număr, data la care au fost emise, tipul facturii (proformă sau fiscală), suma facturată sau după stare (achitat/neachitat) prin click pe butoanele de filtrare respective. ţinând apăsată tasta ALT se pot selecta mai multe filtre concomitent.

lista facturi - sortare

De asemenea, poţi folosi câmpurile de căutare pentru a găsi exact factura de care ai nevoie.

lista facturi - cautare dupa data facturii

Ultima coloană a tabelului de facturi conţine bifa pentru marcarea facturilor achitate. Facturile neachitate vor fi evidenţiate cu roşu deschis. În dreapta paginii vezi statisticile facturilor fiscale emise, încasate şi neîncasate. A se observa că statisticile sunt generate doar pentru facturile fiscale.

lista facturi - statistici

Pentru a face vizibile funcţiile Trimite factura pe email, Vezi factura şi Şterge factura trebuie să dai click pe rândul corespunzător facturii.

lista facturi - facturi fiscale / proforme

La apăsarea butonului Trimite factura pe email apare fereastra de mai jos, în care este propusă adresa de email a beneficiarului facturii, acolo unde aceasta există. Pentru a trimite către o altă adresă de email, înlocuieşti adresa propusă de sistem cu adresa de email dorită.

lista facturi - trimite factura pe email

Pe emailul clientului va ajunge un mesaj în care factura este ataşată în format pdf, iar în corpul mailului sunt trecute datele de identificare a facturii.

lista facturi - factura ca atasament

Butonul Vezi factura generează o versiune pdf a facturii, ce poate fi salvată sau printată, prin click dreapta oriunde pe pagină.

lista facturi - salveaza factura pdf

O situaţie a facturilor fiscale emise şi restante, pe fiecare client, poate fi văzută în secţiunea Clienţi a serviciului de facturare 3facturi.ro

lista facturi - facturi in lista clienti

Statistici detaliate, pe luni şi semestre, despre situaţia facturilor se găsesc şi pe Prima pagină.

lista facturi - prima pagina

Salvează clienţii firmei tale

La secţiunea Clienţi poţi crea o listă a clienţilor firmei tale. Câmpurile obligatorii cuprind informaţiile ce sunt necesare pentru a emite facturi către clienţii respectivi. Sistemul permite adăugarea de reprezentanţi pentru fiecare client. Pentru a putea adăuga reprezentanţi trebui mai întâi să creezi salvezi datele clientului.

clienti pe facturi - salveaza client

După ce salvezi clientul, se închide fereastra de editare şi revii la lista de clienţi. Pentru a redeschide fereastra apasă pe butonul Modifică.

clienti pe facturi - modifica client

În fereastra de editare a datelor clientului poţi adăuga unul sau mai mulţi reprezentanţi. Prin click pe butonul Adaugă se activează, în aceeaşi fereastră, câmpurile unde poţi completa datele reprezentanţilor.

clienti pe facturi - adauga reprezentant

Sistemul permite adăugarea mai multor reprezentanţi şi modificarea, ştergerea detaliilor fiecăruia.

clienti pe facturi - vezi reprezentant

În antetul tabelului găseşti filtre pentru sortarea clienţilor în funcţie de denumire, localitate, număr de facturi fiscale emise, facturi achitate/neachitate sau total facturat.

Filtrele de căutare pot fi folosite simultan prin clickuri pe filtrele pe care doreşti să le activezi, în timp ce ţii apăsată tasta ALT.

clienti pe facturi - sorteaza clienti

Detaliile clientului pot fi vizualizate prin click pe rândul care corespunde clientului

clienti pe facturi - client in lista

Detaliile clientului pot fi modificate prin click pe simbolul Modifică din dreptul clientului, fie prin butonul Modifică din fereastra cu datele clientului.

clienti pe facturi - vezi client

Pentru a şterge un client din lista de clienţi trebuie mai întâi să ştergi facturile care au fost emise către el:

clienti pe facturi - sterge client clienti pe facturi - sterge client

Salvează produsele și serviciile

Sistemul de facturare online 3facturi.ro îţi oferă posibilitatea să creezi o listă cu produsele oferite sau serviciile prestate. Pentru a uşura emiterea facturilor ai posibilitatea să utilizezi produsele salvate.

produse pe facturi - salveaza produs

Pentru fiecare produs trebuie să adaugi denumirea produsului, preţul unitar (fără TVA) şi unitatea de măsură.

produse pe facturi - modifica produs

În dreapta găseşti statistici utile, care te ajută să îţi urmăreşti progresul.

produse pe facturi - statistici

Poţi oricând şterge un produs sau modifica detaliile acestuia.

produse pe facturi - vezi produs

Pentru a căuta produsul dorit din listă poţi folosi Câmpul de căutare sau filtrele din antetul tabelului. Poţi sorta după denumire şi preţ sau poţi combina filtrele de sortare prin apăsarea tastei ALT şi click pe filtrele dorite.

produse pe facturi - sorteaza produse
u
t
i
l
e

Autentificare

Înregistrează-te gratis!

Înregistrarea unui cont nou presupune că ai citit şi acceptat termenii şi condiţiile de utilizare.
Înregistrează

Recuperează parola

Completează adresa de e-mail pe care ai folosit-o la înregistrarea contului:
Trimite

Modifică parola

Trimite
app.3facturi.ro
app.3facturi.ro