Oamenii de succes nu iși verifică telefoanele în timpul întâlnirilor

De ce oamenii de succes nu își aduc telefoanele inteligente în întâlniri | 3facturi.ro

De fiecare dată când te uiți la telefonul mobil în timpul ședințelor îi enervezi pe șeful și pe colegii tăi, arată un studiu realizat de Marshall School of Business, iar dacă lucrezi cu femei și persoane peste 40 de ani, aceste categorii sunt chiar și mai perturbate decât altele.

Cercetătorii au condus o anchetă pe întreg teritoriul SUA, cu 554 de respondenți, lucrând cu normă întreagă la companii cu peste 50 de angajați și având un venit anual de peste 30 000 USD. Au adresat o varietate de întrebări despre folosirea telefoanelor inteligente în timpul ședințelor și au concluzionat:

  • 86% consideră că este nepotrivit să răspunzi la telefon în timpul ședințelor
  • 84% consideră că este nepotrivit să scrii mesaje sau emailuri în timpul ședințelor
  • 66% consideră că este nepotrivit să scrii mesaje și emailuri în timpul prânzului cu colegii în oraș
  • Cu cât oamenii câștigă mai bine cu atât sunt mai puțin toleranți la folosirea telefoanelor mobile.

Studiul arată și că cei din Generația Y (născuți între anii 1980-2000) sunt mai predispuși să aprobe utilizarea telefoanelor inteligente în timpul ședințelor decât cei peste 40 de ani, ceea ce este ironic, pentru că Generația Y este foarte dependentă de opiniile colegilor lor mai în vârstă pentru a progresa în carieră.

 

TalentSmart a testat inteligența emoțională a peste un milion de persoane din întreaga lume și a ajuns la concluzia că Generația Y are cea mai redusă conștiință de sine la locul de muncă, ceea ce îi împiedică să vadă că utilizarea telefoanelor inteligente în timpul ședințelor le afectează negativ cariera.

De ce atât de mulți oameni - în special cei de succes - consideră că folosirea telefoanelor inteligente în timpul ședințelor este nepotrivită? Atunci când îți verifici telefonul transmiți următoarele mesaje:

  • Lipsă de respect: Consideri că informația din telefonul mobil este mai importantă decât conversația la care participi și consideri că alți oameni sunt mai importanți decât cei care stau chiar în fața ta.
  • Lipsă de atenție: Ești incapabil să te concentrezi la un singur lucru o dată.
  • Nu asculți: Nu practici ascultatul activ, astfel că nimeni din jurul tău nu se simte ascultat.
  • Lipsă de putere: Ești precum un câine al lui Pavlov modern, care reacționezi la capriciile celorlalți prin zumzetul telefonului tău.
  • Lipsă de conștiință de sine: Nu îți dai seama cât de ridicol pare comportamentul tău pentru alții.
  • Lipsă de conșiință socială: Nu înțelegi cum comportamentul tău îi afectează pe cei din jur.

Nu este de mirare că utilizarea telefonului mobil în timpul ședințelor este una dintre cele mai fregvent întâlnite nemulțumiri vis-a-vis de colegi.

Este important să fii clar cu așteptările tale de la ceilalți. Dacă și după ce citesc acest articol colegii tăi continuă să folosească mobilul în ședințe, poti incerca o solutie mai putin conventionala: pune un coș la intrarea în sala de întâlniri cu imaginea unui telefon și cu mesajul "Lasă pistolul la ușă".

3facturi.ro
Utilizatorii înregistraţi pot salva datele clienţilor şi ale produselor economisind timp şi uşurând emiterea facturilor. Sistemul este uşor de folosit. Pentru a începe facturarea online trebuie doar să te înregistrezi.

Iți recomandăm să citești