Rutină? Cum poți să îți menții motivația la muncă

Rutină? Cum poți să îți menții motivația la muncă | 3facturi.ro

Sunt anumite profesii unde aparent nu este loc de creativitate, ci trebuie să urmezi pașii ca la carte. La fel, anumite locuri de muncă au activitățile standardizate, iar rutinele sunt bine definite. Ca angajat te poți simți o rotiță în marea mașinărie corporatistă. Totodată, este în natura umană să ne dorim să evoluăm ca indivizi și să contribuim la binele general al grupului din care facem parte, iar locul de muncă nu trebuie să fie o excepție.

Îți prezentăm mai jos câteva strategii pentru a îți ține motorul încins atunci când munca devinde o rutină.

 

Folosește timpul

Chiar și la un loc de muncă unde totul este standardizat și trebuie să respecți anumite rutine, există o marjă de timp pe care o poti folosi așa cum dorești. Pe săptămână sau lună poate fi vorba de multe ore sau zile. Folosește acest timp pentru a te dezvolta.

 

Folosește grupul

Împreună cu colegii puteți eficientiza procesele și standardiza anumite activități pentru a câștiga mai mult timp liber. Totodată, puteți să împărțiți sarcinile plictisitoare.

 

Țintește către ceva mai bun

Doar pentru că o activitate este estimată să dureze maxim trei luni, nimic nu te împiedică să te gândești la cum o poți desfășura într-un timp mult mai scurt.  În loc de a alege o cale bătută poți să îți folosești creativitatea să experimentezi soluții de a obține un rezultat mai bun sau mai rapid.

 

Fii parte a procesului de dezvoltare la muncă

Un șef bun iși ajută colaboratorii să reflecteze asupra activității lor, pentru a înțelege ceea ce fac, de ce și cum. Comunică-i clar șefului tău că dorești să participi în a dezvolta activitatea ta și a colegilor tăi.

3facturi.ro
Utilizatorii înregistraţi pot salva datele clienţilor şi ale produselor economisind timp şi uşurând emiterea facturilor. Sistemul este uşor de folosit. Pentru a începe facturarea online trebuie doar să te înregistrezi.