Femeile aduc competențe unice în mediul de afaceri

Femeile aduc competențe unice în mediul de afaceri | 3facturi.ro

Cum își pot folosi femeile mai bine competențele în mediul de afaceri? Nu rar auzim bărbații mărturisind "Știi, soția mea mea se ocupă de familie, munca de la birou munca și angajamentele personale cu o grație pe care eu nu o să o am niciodată."  Oricine a început o afacere știe că multi-taskingul, agilitatea și abilitatea de a urmări evoluția lucrurilor sunt esențiale pentru succesul ca antreprenor.

Un alt factor important pentru succesul în afaceri este nivelul inteligenței tale emoționale. Principala cauză a eșecului unor manageri nu este IQ-ul, ci lipsa inteligenței emoționale (IE). Inteligența emoțională este capacitatea de a identifica sentimentele, pentru a motiva și pentru a gestiona eficient emoțiile noastre și ale celorlalți. Descrie comportamente care susțin oamenii atunci când rolurile lor la muncă și în viața privată devin mai complexe și mai solicitante.

Femeile au posibilitatea de a deveni antreprenori de succes din aceste principale trei motive:

  • Abilitatea de a face mai multe lucruri simultan (multi-tasking)
  • Capacitatea de a se adapta rapid la schimbări (agilitatea)
  • Inteligență emoțională superioară

Creierul femeilor funcționează diferit de cel al bărbaților, arată cercetările neurologice, făcându-le mult mai bune la multi-tasking. Ele sunt mai pregătite să lucreze cu resurse limitate și să jongleze prioritățile, abilități necesare în mediul de afaceri.

Mulți tineri întreprinzători vor să balanseze munca cu viața personală. Femeile par să poată lucra eficient și în paralel cu o categorie variată de activități, de la marketing, cumpărături pentru următoarele două săptămâni, propuneri de dezvoltare și programul săptămânal al copiilor.

Dacă nu poți fi agil, ratezi oportunități și avantajul competitiv. Agilitatea presupune abilitatea unui lider de a își menține echipa motivată și alertă pentru a acționa repede într-un mediu in schimbare. Organizațiile cu performanțe ridicate identifică rapid oportunitățile și demontează orice barieră care împiedică executarea rapidă a strategiilor și a planurilor. Femeile lucrează bine în echipă. Literatura de specialitate prezintă numeroase dovezi că, în general, femeile sunt mai predispuse să ajungă la un consens decât bărbații. Echipele cu performanțe ridicate au un scop comun și lasă deoparte egoul pentru a putea atinge rezultatele dorite. Aparent, femeilor le este mai ușor să se concentreze mai mult pe ceea ce dorește colectivul, decât pe dorințele individuale.

Femeile au însă o mai bună conștiință de sine decât bărbații. Ele investesc timp în a îi asculta și a empatiza cu ceilalți. Empatia este abilitatea de a înțelege sentimentele și sensul experiențelor celorlalți și de a transmite acest lucru într-un mod care îi face pe ceilalți să se simtă înțelesi. Bărbații se oferă de multe ori să ajute cu o soluție fără a își acorda prea mult timp să înțelegă situația și pe oamenii implicati. Emoțional femeile sunt mai în rezonanță cu ce se întâmplă în jur. Ca rezultat, femeile lider au capacitatea de a dezvolta relații de încredere reciprocă cu ceilalți.

Ca lider, a recunoaște și dezvolta aceste calități în tine și în femeile din jurul tău nu poate decât să contribuie la succesul tău.

3facturi.ro
Utilizatorii înregistraţi pot salva datele clienţilor şi ale produselor economisind timp şi uşurând emiterea facturilor. Sistemul este uşor de folosit. Pentru a începe facturarea online trebuie doar să te înregistrezi.

Iți recomandăm să citești