Noutăți financiar-contabile

3facturi.ro
Utilizatorii înregistraţi pot salva datele clienţilor şi ale produselor economisind timp şi uşurând emiterea facturilor. Sistemul este uşor de folosit. Pentru a începe facturarea online trebuie doar să te înregistrezi.
Angajare cu perioada de proba
Ce trebuie sa stim despre perioada de proba?
Desi clauza referitoare la perioada de proba nu este o clauza obligatorie intr-un contract individual de munca, ci, din contra, este una facultativa, in practica, angajatorul si salariatul stabilesc, de cele mai multe ori, o astfel de clauza avand in vedere utilitatea ei.
Adăugat: 28/01/2015
Registrul Comerţului: Mai multe firme au fost închise în 2014 decât înfiinţate
Registrul Comerţului: Mai multe firme au fost închise în 2014 decât înfiinţate

Numărul firmelor înfiinţate anul trecut a scăzut cu aproape 19% faţă de 2013, la 101.627, iar totalul insolvenţelor, radierilor, suspendărilor de activitate şi dizolvărilor s-a redus cu 16%, la 131.307, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Mediafax.

Adăugat: 28/01/2015
Valoarea diurnei
Valoarea diurnei pentru deplasarile in tara a fost majorata: Cu cat trebuie platiti de-acum salariatii?

Indemnizatia zilnica de delegare si detasare, pentru salariatii care calatoresc prin tara in interes de serviciu, a fost majorata printr-un act normativ publicat marti in Monitorul Oficial, care a si intrat in vigoare.

Adăugat: 28/01/2015
PFA si contributiile sociale 2015
PFA si contributiile sociale 2015: Care sunt cotele obligatorii si optionale anul acesta?

Persoana fizica autorizata trebuie sa plateasca pentru veniturile pe care le realizeaza un impozit de 16%. In plus, aceasta categorie de contribuabili are de achitat si anumite contributii. Unele dintre acestea sunt obligatorii, in timp ce altele sunt optionale. Cotele contributiilor, valabile in acest an, au fost stabilite recent prin legea bugetului de stat pe anul 2015 si legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Adăugat: 13/01/2015
Salariul minim pe economie
Modificarea salariului in Revisal in urma modificarii salariului minim pe economie
La data de 1 ianuarie 2015 a avut loc modificarea salariului minim pe economie. Potrivit HG nr. 500/2011, legislatia care reglementeaza Registrul de Evidenta a Salariatior, orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare. Asadar, trebuie comunicat si modificat in Revisal acest nou nivel salarial in mod obligatoriu, pana la data de 29 ianuarie 2015, altfel vei fi sactionat, amenda fiind de peste 5.000 lei daca omiti.
Adăugat: 13/01/2015
In atentia persoanelor fizice care au avut in derulare un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere, la sfarsitul anului 2014
Persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul fiscal urmator califica aceste venituri in categoria venituri din activitati independente si le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru aceasta categorie.
Adăugat: 13/01/2015
Din 21 ianuarie, este obligatorie o noua placheta cu Telefonul Consumatorilor
Firmele vor trebui sa afiseze din 21 ianuarie 2015 o noua placheta cu Telefonul Consumatorilor, care a fost aprobata la finalul anului trecut. Iata de unde poate fi descarcata!
Adăugat: 13/01/2015
Regimul dobanzilor si penalitatilor de intarziere 2015
Regimul dobanzilor si penalitatilor de intarziere 2015
Cu cat vei fi penalizat de stat, daca nu iti platesti taxele la timp? Nivelul dobanzii pentru neachitarea la timp a taxelor si a impozitelor s-a modificat in martie 2014, in timp ce penalitatea de intarziere a ramas neschimbata anul trecut. De asemenea, anul trecut s-a stabilit ca dobanzile si penalitatile de intarziere pot fi esalonate la plata. Toate aceste aspecte referitoare la regimul dobanzilor si penalitatilor de intarziere este valabil si pentru 2015.
Adăugat: 13/01/2015
Contractul de mandat: In ce situatii se incheie si cu ce este diferit de CIM?
Contractul de mandat este un document incheiat verbal sau in forma scrisa, autentica ori sub semnatura privata. La prima vedere, acest document poate contine clauze mai permisive decat cele din contractul individual de munca, insa chiar si asa, prezinta unele dezavantaje pentru partile care il semneaza.
Adăugat: 08/11/2014
Inregistrarea marcii: Cum ajuta la dezvoltarea afacerii si la vanzari mai bune

Indiferent de domeniul in care activeaza, o companie trebuie sa protejeze produsul pe care il scoate pe piata, iar cea mai buna cale de urmat in acest sens este cea referitoare la proprietatea intelectuala.

Adăugat: 08/11/2014